söndag 1 maj 2011

Valborsgrillning och träning

Veckorna flyger fram och nu är det redan maj! Valborg firades med kompisen Kristin och hennes sambo. Det blev grillning, lite vin och familjespel. En lugn och trevlig valborg med andra ord:). Det "vildaste" som hände var att grannarna hade fest och spelade JÄTTEHÖG musik och inte nog med det så började dom helt plötsligt att smälla raketer PÅ SIN BAKSIDA! Vi stod ute och grilla och det lät som att det var krig på baksidan och så där gör man verkligen inte när man bor i radhus och väldigt tätt. Dessutom vet dom ju att vi har hund också :/ Som tur var reagerade inte Z. Hon stod och tittade i dörröppningen och undrade var det var för oväsen...sen gick hon och la sig.

Träningen flyter på med upp och nedgångar men framsteg gör vi! Snart är det dags för vallningsläger också..och det ska bli så kul att träffa Nina och de andra valpköparna! :) Får väl se hur det går för Z. Sist vi vallade var hon ju duktig men lydnaden i fårhagen är INTE som den borde va:/ De måste vi träna mycket på!

Annars är det mest lydnad för hela slanten som gäller. Ibland får ju den lilla omogna fjanten för sig att "spexa till det lite". Som när vi tränade inkallning sist: hon kommer som ett skott springande till mig för att sedan springa förbi och glatt studsandes ta ett ärevarv runt planen innan hon oförargligt kommer in och sätter sig fint! Kul det här med hundar! (?) ;)

Lite vakt/varningsbeteende har också börjat framträda lite hos lill-trollet. Om det är kväll och hon hör nått och det låter precis utanför oss går hon mot dörren och varningsskäller och morrar lite. Om det plingar på dörren så skäller hon bara enstaka gånger. Inatt var det första gången som hon vaäckte mig med sitt skall. Hon stod i hallen och skällde. Hon hörde väl nått oväsen utanför så jag så åt henne och va tyst och komma in och lägga sig igen...och då gjorde hon det, :)

Spårningen börjar vi också få grepp om. Det är jättekul att se Z spåra och hon jobbar fortfarande jättebra och i ett bra tempo. Har börjat lägga in pinnar också och det funkar bra. Just nu plockar hon upp dom och jag springer fram och tar den och sedan belönar, vet inte hur jag vill ha det. Vill inte att hon ska komma av sig i spåret för mycket.

Jag är ju numera legitimerad bruksnörd ;) och jag är inte bara aktiv i styrelsen utan nu är jag även hjälpinstruktör på vårens valp-/allmänlydnadskurs som klubben annordnar. Det är jättekul att vara med och hålla kurs. Man lär sig jättemycket och ser mig verkligen som instruktör i framtiden och vill verkligen gå utbildningen.


Nu blir det film i form av "The next three days" och lite mys i soffan med göbben och vovven :)En (enligt Zelda) välförtjänt örfil till husse för alla gånger han snor favoritplatsen i soffan!Nya spaningsstället när matte och husse är uteJag är egentligen en lat Mops...med aussieförklädnad....


Vill ni se en stjärna ....se på mig....
Nya 11 månadersbilder ;)
Zeldas "flopp-öron" blev visst ännu mer "floppiga" efter att friörn vart framme ;P
Hej då!

1 kommentar: