måndag 12 december 2011

Tävlingar, hundmässa & lydnadskurs

Då var det dax att damma av den här gamla bloggen igen då...om jag har några läsare kvar återstår väl att se ;)
Vi har vart i farten och tävlat igen...men som ni kanske förstår så vart det inga
1:a priser denna säsong för då hade ni fått veta det med EN GÅNG! Vi har vart ute och testat LK 2 tre ggr ( om ja inte minns fel...för enligt mig känns det som 1000 ggr) Då är uppsalatävlingen medräknad.
Sist var vi i ett ridhus för första gången i Z:s liv och det vart ju bara "lite" konstigt tyckte hon. Hon var inte alls med och hade jättedålig fokus mellan momenten. Ingen vidare känsla alls...:S Dom gånger vi tävlat ute gick det bättre. Hon får rätt fina poäng med det som skiter sig för oss är platsliggningen. Jag MÅSTE lägga mer fokus på stadgaträning och trygghetsträning i momentet men tänker alltid lik förbaskat att .." jo men sist vi tränade gick de ju kanon". Fast nu räcker det med tävlingar tills dess att plasten är bra mycket säkrare. På tävlingarna har ju Z högre poäng eller likanade som alla andra med det som skiljer är att alla andras hundar ligger som ljus....är ju så himla mycket poäng som går bort om inte plasten sitter. Nog tjabblat om den där tråkiga platsen!

Vi tränar på och har kul annars ...oftast blir det i kylan och i mörkret på kvällprommisen men det är alltid nått :)
Har börjar löpträna med Z också och det går fint. Direkt när vi är klara och jag håller på att nästan avlida av trötthet så börjar Zelda pipa och tjuta att hon vill springa MER! Puh* nog för att jag skulle behöva det men...
Framför allt är det skönt att man själv får komma ut och röra på fläsket. Det blir ju lite si och så med träningen denna årstid och det är jag säkert inte ensam om...
Tycker ändå Z klarar det rätt så bra, att inte få så mycket träning alltså. Fast personligen mår jag själv mycket bättre när hon efter ett lydnadspass ligger och snusar tungt i sitt favvohörn än när hon gör det av ren uttråkning :S
Lill-pluttan är iaf alltid lika glad och trevlig vad som än är på G. Hon har nog inte blivit så där unghundsdryg ännu tror jag ...för jag tycker hon är väldigt lyhörd och lydig. Det som fortfarande måste läggas krut på är väl det här med passiviteten. Få slut på allt gnäll och pip och fixa till så lugnet kommer fortare. En tuff utmaning för en (jag) som kanske ibland har varit för aktiv!
Nått löp har hon förresten inte bjussat på ännu heller...

I helgen bjöds det på hundmässa för hela slanten med Hanna :) Två färska med ack så trogna hundnördar gjorde följe och umgicks en heldag på mässan i Älvsjö som bjöd på allt från freestyleuppvisningar, rastorg, och lydnadstävlingar till galen shopping till vovvarna! Ni kanske tycker att jag blir tjatig med mitt uttryck "hundnörd" men när man varit på en ren hundmässa mellan 10:00 och 16:00 och på vägen hem känner att man inte fått nog utan bara vill tillbaka imorrn igen...ja då kan man inte vara annat än en nörd ;)
Lill-råttan fick iaf en ny mjukare springsele, en apportbock, en effektiv karda, leksaker och så godis såklart. Både jag och Hanna vart nog lite förbryllade när vi såg allt mysko man faktiskt kan köpa till sin bästa vän som godis. Det skummaste var nog ändå dom halva djurpenisarna man kunde köpa (!) EEuuuuwwwww...det vart mycket annat godis men INTE det! Kändes inte najs att ha Z snuttandes på nått sånt i vår soffa...eller ännu mindre ..hitta den gömd under ens kudde!

Jag skrev ju tidigare om våra problem med platsliggningen och det känns inte som att jag kommer vidare ensam. Hade turen att komma med på en lydnadskurs som duktiga Anna Hilding håller i.
Vi kör igång kursen redan på onsdag och jag är verkligen redo att backa bra många steg för att hitta lösningen till att lyckas. För det är ju självklart att jag haft skygglappar på och alldeles för bråttom inte sett vad som hänt. Och inte "lyssnat" på Zelda och vad hon behöver. Ska bli så kul med lite kurs för att peppas igång!


En tidig julklapp till mig själv blev denna varma, funktionella jackan. Me like!


3 kommentarer:

 1. Jag är här och läser :)

  Att ha haft för bråttom med platsen är du inte ensam om. Jag gör så nu för tiden att jag lägger på alla möjliga och omöjliga ställen och backar ofta med avstånd och tid för att aldrig riskera att det misslyckas. Jag bryr mej heller inte om att det inte finns fler hundar att träna med utan reonerar som så att när väl hunden är "störningstrygg" så kommer plattsläggningen lite automatiskt. Alltså "kriteriet" är att hunden ska ligga där jag säger att den ska det och ända fram tills jag säger annat ;)
  Det löser sej nog efter lite träning för du verkar ju ala fall väl medveten om var det brister :)

  SvaraRadera
 2. hej! Det där kommer ordna sig och snart är ni ute igen!
  Vi kanske kan ta och köra lite lydnadsträning ihop, behöver ha någon som drar med mig ut.. =)

  SvaraRadera
 3. Platsen löser sig! Nästa år bli klass 2 "lättare" då bl.a. platens inte är dold längre :D. Jag är så klar nyfiken på protokollen ;). Kram

  SvaraRadera