torsdag 9 februari 2012

Lite inspiration

Vardagen flyter på som vanligt men i tisdags "spicade " jag upp veckan lite genom att gå på hundföreläsning. Det är livskvalitet för en hundsportare dä;)
Det var Kenth Svartberg som gästade Gävle och jag gick i sällskap med mina Brukskompisar från klubben. Har man vart med och hållit kurser eller vart hjälpinstrukröt (som jag) så bjöd klubben på föreläsningen. Mycket uppskattat och lärorikt för våra aktiva och hjälpsamma medlemar:)
Det var en mycket bra föreläsning där fokus låg på relationer. Att skapa byggstenarna för en bra relation med sin hund som i sin tur kommer leda till bättre samarbete. Brist på kommunikation är ju ett vanligt problem bland många hundägare. Det handlar ju även om att i allra högsta grad "lära sig" hundspåket och veta hur man på bästa sätt når fram till just sin fyrbenta vän. Olika belöningar, förväntningar och att kunna se vad hunden gillar och inte gillar etc.

Nu är man ju himla sugen på att gå ut och träna massa men det är ju så himla kallt ute :(

Imorrn blir det skogspromenad med Salukisarna och på lördag hundmötesträning och årsmöte.


Jag blev också en signerad bok rikare :)



Bra relation NYHET!

En heltäckande bok om hur du kan få samspelet med din hund att stråla! Boken utgår från en relationsmodell - TSB-modellen - som baseras både på forskningsresultat och mångårig praktisk erfarenhet. Relationen mellan hund och människa tas i boken upp både i teorin och i praktiken. Bra tankemodeller följs upp av råd som hur ägaren kan hjälpa hunden ur osäkerhet och rädsla, hitta ett samarbetsperspektiv tillsammans med hunden, lära sig leka med hunden, och hur ett "nej" kan läras in. Rekommenderas till alla hundägare som strävar efter ett bra liv med hunden. Passar också utmärkt som kurslitteratur på valp- och allmänlydnadskurser. Kapitlen i boken är:

- Inledning
- Trygghetsrollen
- Samarbetsrollen
- Bestämmanderollen
- Att få ihop det
- Relationen i praktiken
- Frågeformulär - hur är er relation?
- Referenser och tips för fördjupning

2 kommentarer:

  1. Kent är bra!
    Och i den boken hittar du Fätorpare också. Bea blir "åthutad" och Ziri pussar matte :)

    SvaraRadera
  2. TAck för kommentaren den behövs och uppskattas!! Jag ska bli lika modig som du!!
    Rapportering kommer på söndag=)

    SvaraRadera