tisdag 31 juli 2012

Kennelläger

I helgen så styrdes kosan mot Norrköping och årets kennelläger. Detta var första kennelägret för oss då vi tyvärr missade förra året. Det blev tre intensiva och MYCKET lärorika dagar! :) Eftersom vi bor en bit bort från uppfödaren så blir det ju inte så ofta man träffas. Därför är det ju extra kul när man äntligen får träffa sin goa uppfödaren igen och självklart också alla andra fina Fätorpare och deras ägare. Sen är det ju även spännande att se syskonen Java och Kiwi. Zelda har ju två sykon till men dom bor i Finland. Vi var en rätt så lagom skara på lägret. Dock kunde vi varit många fler men det var allt från valpar till skador och satte stopp för att vissa kunde delta.
Sen hade vi ju två nyblivna Fätorpare med på lägret också. Zombie och Lilja som är från Ninas näst senaste kull. Dom är bara 8-9 veckor och gissa om dom fick miljöträning :P. Dom var helsköna båda två och var verkligen tuffa och tog allt nytt med ro.
Fredagseftermiddagen ( då vi kom ner) innehöll faktiskt mest passivitetsträning. Några av tjejerna skulle träna aility och eftersom vi inte tränar det och inte har planer på att börja heller så kändes som detta var ett ypperligt tillfälle att träna passivitet på. Vi satt i gräset och tittade på när dom andra tränade. Jättenyttigt för Z att komma till nya ställen och INTE få göra massa saker direkt. Hon har ju helt klart förväntningar på att få göra MASSOR. Lördagen däremot var fullspäckad med skogsjobb i form av brukssök. En jättetrevlig dag och vi lärde oss jättemycket. Ska inte glömma att säga att vi ju hade en duktig instruktör med oss hela lägret som Nina så bra ordnat. Det är verkligen toppen att ha någon kunnig som går med och tittar och ger feed back på allt man gör. Mycket var bra i vårt sök men mycket kan bli sååååå mycket bättre också :)  Framför allt vårt samarbete och hur vi kommunicerar till varandra. Zelda måste styras upp och med en själbelönande krake som Zelda MÅSTE jag bli bättre på att tajma och belöna innnan det ( i mina ögon) går snett. Fick beröm för Zelda och att hon var en nyfiken individ med "go" och jädrarenamma i sig ;) Jo..tack...och egen vilja har hon också!! På söndagen stod brukslydnad på schemat. Vi körde en och en tränade på mom. vi kände att vi behövde komma vidare i. Jättebra och nyttig feed back fick vi även där!
Är fortfarande lite seg efter helgen och det är Zelda med kan jag säga :P. Ni får njta av fina bilder ist!
Dessa bilder är tagna av Heléne Andersson och Sara Andersson.  Tack snälla ni för jättefina kort!!
2 kommentarer:

 1. Ja det var ett himla kul och lärorikt kennelläger, även för mig som inte hade nån hund med.

  Kul att få sig dig och Zelda också :) måste även säga att ni hade en himla snygg och trevlig lydnad på planen! :) Lovande inför framtiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va snällt sagt :) Ja..kul att träffas på riktigt! Hade ju vart jättekul att se dig köra hund också! Men det går ju fler tåg..:)

   Radera