söndag 2 oktober 2011

På´t igen bara ,,,,

Och så har hon som inte är så förtjust i hundutställning vart i farten igen...
Till skillnad från förra gången var det nu dags för officiell utställning som endast är för "riktiga hundar" dvs bruksraser ;P ( Bruksutställlning på Gävle BK)
Och tro det eller ej men denna gång gick det bättre. Det var tolv tikar sammanlagt. Zelda var den enda tiken i unghundsklassen och hon fick "Exellent" men gick tyvärr inte vidare med CK. Men jag är jättenöjd iaf. Hon är ju ännu väldigt "ung" och "tunn" i kroppen och hennes rörelser är tydligen lite för nätta och trippiga fortfarande. Det bådar ju iaf gott för framtiden om hon får några excellent nu. Dock vet ja inte om jag kommer ta mig tiden och pengarna och ställa henne på ett tag nu. Inte medan hon är så "tunn", känns inte som hon har chans att få CK då iaf. Hon behöver "kötta" på sig lite först...sen så...ska vi nog våga oss ut och "jaga" igen ;) Hon var som vanligt jätteduktig i ringen och stod så fint och stilla. Domaren som ju verkade gilla Z var trevlig och pratsam då han var framme för att klämma och känna på henne. Han sa ju att hon var fin men för "tunn" för att ge CK. Så han sa att han måste stanna vid ett "excellent". Han lär iaf kunna rasen mycket bra då han även gjorde exteriörbedömmningar på plast innnan utställningen körde igång. Lilla halvsyrran Viva och träningskompisen Keex var bla där för att beskrivas.

Trotts att vår tid i "rampljuset" var över ganska fort vart det en heldag iaf :)
Ville vara kvar och kika på Z:s Boxer-bästis Hedda som skulle in i ringen efter aussisarna. Sen väntade vi ytterligare på att en vän till Hanna skulle ställa sin mopsvalp i inofficiella :) Är man hundnörd så är man!


Så här löd kritiken:

Tik med fina proportioner, välformat huvud med bra könsprägel, tänder och bett bra, utmärkt topline,tillräckliga vinklar fram och välvinklad bak, ganska bra ben och tassar, behöver utvecklas mer i bröst o förbröst, fritt steg med tillräckligt drive, mycket bra pälskvalitet, ej i bästa päls, öppen trevlig, välvisad




Zelda har packat ryggsäcken inför en heldag!



"Uppvärmning"



Domare Sonny Ström tar sig en titt på Z










Snygga Ruben gjorde utställningsdebut i ring 3 som var inofficiell och för övrig raser


Hedda blev mycket välvisad av matte Hanna










Kan du inte tappa en liten pytte pyttebit bara ,,,pleeeease!


Fina Hedda


Bästa tjejerna

3 kommentarer:

  1. Den kritiken ska du vara jättenöjd med!! :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Hopp! Ska nog börja kommentera min egen blogg...så kul med ny kommenrarer! ;P (nää...jag kollar bara ifall det krånglar när man ska kommentera)

    SvaraRadera
  3. Hej Hopp! Ska nog börja kommentera min egen blogg...så kul med ny kommenrarer! ;P (nää...jag kollar bara ifall det krånglar när man ska kommentera)

    SvaraRadera