lördag 7 januari 2012

Vad händer i år dah?

Då var det dax för nytt år igen då...puh..tyckte det var nyligen vi firade in 2011!! men men,,,tiden går ju fort när man har kul så...
Detta år ska inte bli sämre hade jag tänkt...näää...rent av bättre faktiskt!

Jag har ju varit lite nojjig med smällandet och tyckt att Z inte vart helt ok med det...så på nyårsafton ville jag att hon skulle ha "tränat av sig" och va så där härligt trött så att hon inte behövde stressa över nått sånt som att vara understimulerad iaf utan sova och vila på kvällen. På nyårsafton så där strax efter ett bar det iväg med ryggsäck och varma skor. Först en långispromenad och sen lite uppletande vid ett litet skogsparti i utkanten av vårt område. Lite småpangande hördes men inget som Z reagerat på. Skönt! Vi började uppletandet och det gick fint...det hördes t.o.m lite raketljud medan hon är ute och sökte..och inte en reaktion från Z. Två prylar återstod att hitta och just som hon så glatt som allra helst skuttar in med ytterligare en sak i munnen kommer VÄRLDENS PROGRAM av raketer och smällare precis över våra huvuden...jag är inte så känslig men det var
WWII-feeling över det (World War II) Fyyy vilken idiot man är som ska ut och "hålla på" på nyår tänker jag!!! Helt klart var ju att Z nu reagerat ...hon fick låg kroppshållning och gick lite runt runt och såg sig oroligt omkring...Jag hade ju inget koppel på´na så lite skraj blev jag ju att hon skulle sticka! (man läser ju jämt på fb på nyårsdagen om stackars hundar som sprungit bort på nyårsafton) Jag satte mig ner på marken och börjar ostört plocka lite i väskan..lägga tillbaka hittade prylar ex. Z kom sakta fram och kikade och då kunde jag åtminstonne koppla henne..Nu kunde jag ta det ännu lugnare och fixa vidare i min väska. Smällandet höll på i en evighet kändes det som men när det till slut var över reste jag mig och funderade en stund...man kände sig väl inte som Einstein direkt efter att ha utsatt sin hund för detta men..Z tittade upp på mig och jag bestämde mig då för att koppla loss henne och låta henne finna dom sista prylarna i skogen. Avsluta med nått kul liksom! Nu skjuts det inget mer. Jag visste inte om hon skulle gå ut..men hon verkade ok...nu när skjutandet var slut. Jag fick henne vi sidan och skickade iväg henne. Swwiiichhhh... var hon ute i rutan igen och sökte grejer! Ostört och fokuerad och blev lika härligt gla när hon hittade nått! Gissa om hon fick belöning när hon kom fram!!! Oj vad vi busade och lekte och hon var precis som vanligt...helt galen och PÅ i leken!

Nyårsnatten gick för övrigt fint! Visst undra hon säkert va F*N det var som pågick där ute vid 12-slaget men det kan man väl inte direkt klandra henne för. Hon var helt som vanligt och inget panik eller räddsla i blicken.
En pucko ska väl ha tur ibland också...

På hundträningsftonten har det känts lite mossigt får jag nog lov att säga...alltså när det gäller min personliga inställning till träningen osv. Inget vidare "go" i mig känner jag,,:/ Gissar att det kan va mörker, dåliga matvanor, struliga/oklar jobbsits m.m som spökar. Längtar så där lite smått till våren kan man väl sammanfatta det :)
Så mycket bloggade har ju inte heller prioriterats direkt ( sorry!!)

Men det är ju nytt år och ny tag. Min tävlingshets har nog lagt sig lite och jag känner ingen bråska med nått längre..Nu har vi ju vart ute en del och känt på banorna iaf :P. Ska se till att träna bättre och på sånt som behövs sen ska vi nog ut och fajtas igen..jag och lill-loppan. Visst kommer vi framåt i det lilla vi gör men jag känner att vi behöver nått nytt, nya övningar, belöningar etc. Toppenbra att jag hakat på en kurs nu som håller på även in i detta år och hoppas på mycket insperation och att nytänk växer fram.

Tävlingsmässiga mål jag har är att klara LPII och att bli upplytta till lägre klass i brukset. Får se om det blir spår eller sök. Beror lite på träningssituationen med träningspolare etc. Men nått blir det iaf!
Sen ska vi självklart ut och köra MH-banan också och "prata" men alla roliga spöken! :)

För mig själv är det främst ett mål som ska strävas mot i alla lägen: Att inte ha så J*¤#%la bråttom jämt! Titta på Zelda och känn efter och se så hon är med mig HELA vägen...lita på fiskmåsen som jag har vid sidan och håll fokus på uppgiften och inte på "ohh..hoppas hon fixar ditten och hoppas hon klara datten"! Vi kan det här!

Lite spritter det väl i benen att köra igång med tävlingar igen men det får ta den tid som behövs...

Over n out!


Tävla??..nää..jag tänkte chilla och ta det lugnt ett tag jah!

1 kommentar:

  1. hallå! Vad fin sidan har blivit, nytt år. =)
    Ibland kan motivationen doppa lite men det är bara att vänta snart kommer den tillbaka.
    Gott nytt på er!
    // Carro med Basta

    SvaraRadera