torsdag 17 maj 2012

Isen har smält!

Isen i magen som jag skrev om i vintras har smält och nu surfas det för fullt på flodvågen ;)
Jag och Z har varit ute och tävlat på Gävle BK. Visst var det lite " ovant" och VÄLDIGT nerrvigt att gå ut och tävla igen...men det gick ju helt klart över förväntan!! Det som jag ju egentligen är nervös över är ju den där jäkla platsliggningen som Zelda och jag haft lite problem med :/ Hon har varit allmänt orolig, ofukuserad och inte bekväm i situationen. Nu har vi tränat, tränat och tränat lite till..och när matte känner sig tillräckligt trygg så är det "no turning back" som gäller.
Känslan var iaf helt ok innan tävlingen, inte som förr.... Inte överstressad och hyper....men heller inte seg eller loj. Jag har ju tidigare säkert skrivit om att Z haft svårt att komma ner i varv på sidan av tävlingsplanen...och sedan blivit så explosiv där ute på plan att det blivit svårt att tygla.
Nu var hon verkligen mer samlad,fokuserad på ett lugnt sätt och såklart MYCKET tystare på sidan om. Nu belönade jag tex. lugnt med klapp på bröstet ist för tjo och tjim...och transporter till nästa mom. gjordes under fotgående.  Mycket bättre och något jag kommer att testa på nästa tävling också! Hon höll ihop fint genom hela programmet och gjorde sitt yttersta på varje mom. Mitt <3
Sen ska vi ju inte glömma att Z avslutat sitt första löp för bara nån vecka sedan! Så gissa om jag är stolt och kanske lite förvånad att det gick som det gick!! 
För utom en bra tävling hade vi en toppendag med trevligt folk,bra tävlingsarrangemang och massa andra duktiga tävlanden. Vill passa på att gratulera duktiga Anna och Grym som gjorde ett fint elitprogram och vann ett välförtjänt 1:a pris! :) Stort grattis till er!
Nu vill man nästan inte tävla på ett tag utan "leva" på den här härliga känslan ett tag! Tack alla som var med och peppade oss och tack för alla gratulationer idag! :)

Poängen från idag:
Platsliggning 10
Fritt följ 10
Läggande 10
Inkallande 9 ( stöter i föraren) Åhh...det har hon inte gjort på LÄNGE! Trodde de var ett slopat kapitel!
Sändande med ställande 10
Apportering 9 ( Tempo, slår på föraren)
Fritt hopp över hinder 8 (DK) Här hoppar hon förbaskat snett,,,säkert mer än 1 m vid sidan om hindret...tur av vi tränat på neda tillbaka hopp ;)
Fjärrdirigering 10
Helhetsintryck 10 ( Bra samarbete, genomarbetad hund)

Men även solen har sina fläckar! Idag på eftermiddagen när jag, Jocke och Z är ute på promenad händer något som ALDRIG hänt förrut. Vi går på en liten smal väg som leder in på radhusområdets gård. På enda sidan av vägen bor ett par som har tre hundar varav 2 är av modellen mindre. Ofta när vi går förbi där springer dom fram till staketet och totalt skäller ut oss...och många andra som också går förbi för den delen ;) Jag har ofta Z lös och när vi närmar oss innegården och jag hör att hundarna är ute tar jag ALLTID in Z till sidan....hon går alltid så fint bredvid mig och brukar bara så där titta till på hundarna som skäller vid staketet. Men idag var tydligen måttet rågat ( eller nått?????) Nu skulle jag precis till att ta in henne vid sidan ( hon kanske gick 1-1/2 m framför mig) då det totalt slår slint i skallen på´na. Hon lyssnar inte det minsta på mina vanliga kommandon/rörelser utan rusar mot hundarna, flyger över staketet och sätter av efter de skräckslagna små hundarna!! Eftersom Z är helt omöjlig att få konakt med så finns det inget annat alt. än att själv kasta mig över staketet och försöker stoppa den galna jakten...Z JAGAR verkligen dom små! Man blir ju helt ställd och som tur är så fick hon ju inte tag i någon hund utan allt slutade " lyckligt" mao. ingen hund vart tilltyglad utan bara skrämd. Jag vet ju faktiskt inte vad Z skulle gjort heller om hon fått tag i dom...har ju aldrig sett henne jaga nått levande på det sättet! Det var precis som att hon jagade en boll/leksak..helt sjukt! Zelda har ju aldrig skrämt/jagat nån annan hund förrut och jag vet verkligen inte vad det kom ifrån! Lite skärrad av allt ser vi ju till att alla hundar mår bra..pratar lite med grannarna som faktiskt inte verkar arga utan förstår att det var en olycka...(puh!) Fy va dåligt ja mådde!  Nu känns det lite bättre dock för jag var även över och ursäktade mig en till gång UTAN hund ..och kollade så att hundarna verkligen var OK! Så vi pratade en stund och då kändes det bättre....Där rök det lydnadsmolnet som jag svävat på hela dan!  J*^#¤=% LA HUND!!
Matte måste iaf bli mer vaksam och inte sova på promenaden,,,det är ju faktiskt ingen död fisk jag har där vid min sida....

En väldigt duktig liten tjej gjorde ett strålande jobb idag på tävlingen. På fritiden roar hon sig med att jaga grannens hundar....(!!)

2 kommentarer:

  1. Upp som en sol och ner som en pannkaka :o)
    Dom kan minsann när dom vill, allt möjligt kan dom då ;)
    Men med det protokollet kan du minsann vara stolt i alla fall. Kram

    SvaraRadera
  2. Stort grattis! Jättefina poäng, du ska verkligen vara stolt!

    SvaraRadera