onsdag 15 december 2010

Ingen knäck i år

Nää..det blir inget knäckkok i år. Vi har nämligen tillräckligt av det i den här familjen och den finns i Zeldas ÖRON!!
För en tid sedan tyckte jag hon började formas till en riktigt foglig vovve. Vi hade så mysiga promenader och jag hade henne till och med lös på gång/cykelbanor. Såg vi någon på håll blev det inkallning och hon kom så glatt :) Men nu så här i jultider måste det ha flyttat in en hel kocka med käck i Z:s öron för ibland ( inte alltid) när jag kallar in henne så kommer hon först så glatt men på halva vägen svänger hon av och börjar strosa själv. Skiter blankt i att ja ropar och lockar..hon har ju viktigare saker för sig. Jaja..sånt är livet..blir till att ta några steg tillbaka i träningen då. Hon har dessutom börjat sniffa i marken mycket mer än vad hon gjort förrut. Hon sniffar som en hel karl (hund) nästan...
I helgen var vi i Stockholm och hälsade på brorsan och hans fästmö. Dom hade jullunch med familj och hundar samlade Det var en till aussie där ( Kingston som ni kunnat läsa om tidigare) och så var gamla myran med, en jack russel. Ändå sättet att få Z att kunna koppla av och inte riva HELA huset var att ha henne i bur. Man tycker ju det kan verka grymt men har hört mig för och det är bra att dom får en plast att kunna vila på, om dom nu har svårt att hitta ro själv. Hon har lite svårt ännu att komma till rätta och vila. Även hos dagmatte som hon är hos 2ggr i veckan. Hon har ju 5 hundar själv som är som filbuknar allihopa men när Z kommer dit blir det fart på dom:S. Det blir till att växla upp lite i passivitetsträningen också. Och när man ska träna sånt är det bra om man har med sig extas tålamod i bagaget. Hon är riktigt envis. Visst vet ja att aussien har MYCKET energi men när jag försöker lugna henne och hålla henne still protesterar hon ibland och låter som en hel tiger, Men det försvinner nog snart..så snart hon inser att hon tjänar på att ligga lugnt och stilla.
Träning går på lite sparlåga fortfarande tyvärr men vi går fortfarande på kurs. Vi har tränat lite nya trix också. Hon kan tända och släcka lampan, hämta min mobil när den ringer och så har hon lärt sig att komma in och lämna saker som hon faktiskt snott. Ja..hon är ju en rikligt tjuvaktig skata rent ut sagt. Hon snor allt från tofflor, mat och pennor till kläder och snusdosor. Ja..snor hon mat så kommer hon ju INTE tillbaka med det ;) men annars är hon väldigt duktig faktiskt. Jag säger "lämna" och hon kommer sakta fram och sträcker fram saken till mig och när jag säger loss, så släpper hon:)Det gäller ju att utnyttja hennes bus till rolig träning ;)

2 kommentarer:

  1. Välkommen in i slyngelåldern!

    SvaraRadera
  2. Älskar dina inlägg och Nina har helt rätt, det är verkligen "underbart" med unghundar :P.

    SvaraRadera