söndag 28 augusti 2011

Chappe-vakt och liten "blå" med identitetsstörning

Det har blivit hög tid för lite uppdateringar om vad som händer här i de södra delarna av Gefle. Ja..om sanningen ska fram så händer det nog inte så mycket. Vi tränar på och jobbet har ju sparkat igång så man hinner ju inte träna så flitigt som man gjort i somras.

Den här veckan har vi haft en liten blandis hos oss vi namn Chapplin. Jockes systers hund. Det är lite av varje i honom tror ja..Pappillon, Powder puff o nått mer om ja inte är helt ute o cyklar. Han är himla söt och lättsam och jag har ju inte så mycket erfarenhet av småhundar. Men faktum är att jag faktiskt kan förstå lite varför små vovvar ofta kommer undan med att vara dryga,bjäbbiga o hoppiga. Det märks ju liksom inte ..och sen är dom ju så himla söta o små o puttinuttiga o ...ja..ni hör ju varför ja INTE ska ha en liten hund ;) I början tyckte han nog att Z var lite för mycket "in his face" men nu funkar det toppen.

I lördags var vi ute i skogen 1,5 timme och ryggsäcken var packad för att köra lite uppletade efter vägen. Det gick bättre än väntat med tanke på att det var ett bra tag sen vi körde sist. Hon är jätteduktig och letar vidare trotts att hon är ganska slut vid 4-5 prylen som ska hittas. Jag vallar dock en lite smalare ruta än 50 m för att få till bra teknik innan vi kör på hel ruta. Men 50 djup är den iaf.

I söndags vart det sökträning med alltid lika träningsglada Diana och Carolin från Sandviken. Gick hyfsat tycker ja men lite för flängigt för min smak totts att hon hittade det hon skulle. Jag har ju köpt rulle som sitter i halsbandet och jag varierar lite med att köra markering + påvis och direkt belöning. Det tar lite tid för´na att ta rullen ute hos figgen men det gör inte så mycket ,,,hellre det nästan än att hon blindmarkerar. Helt ny figge idag också då vi inte tränat med Carolin förrut och det gick toppen!
Var ju figge åt hennes Malle också som verkligen var en jättetrevlig och fin hund. Men vilken kraft och styrka dom har! Hon tränas i skydd också och man ville verkligen inte ha handen på fel ställe när man belönade med snörbollen! :P

Zelda är lite upp och ner nu för tiden och är nästan lite små harig för sånt som inte bekommit henne tidigare. Ibland lyssnar hon inte allls utan gör det som faller henne in. Hör hon skott nära/långt bort kommer hon liksom av sig lite och tycker det är lite obehagligt. Ingen panikräddsla men hon reagerar och det gjorde hon inte förr. Väldigt signalkänslig har hon också blivit. Om ja ex sitter vid datorn och nått ( ni vet hur det är med tekniska prylar) inte går som jag vill....blir ja irriterad och kanske, kanske händer det att de slinter ut ett: " AAAhhh...Jä*la dator-HEL***TE!! Inget hoppandes runt i rummet eller flygande stolar och så men...klart en upprörd röst. Då smyger Zelda försiktigt upp på övervåningen med låg kroppshållning och bakåtliggande öron. Har hon aldrig gjort förr. Kanske har det med löp och hormoner och göra,,,,hon har ju ännu inte debut-löpt. Undviker att träna nya saker med henne just nu och det känns lite som att korrigerar jag för mycket går hon nog ner sig lite....
Annars är hon ju lika sprallig och galen som vanligt och att träna med matte står som alltid först på önskelistan. Jag tror inte att hennes " knasiga"beteenden är här för att stanna...
Söt,,jah..det är bara mitt förnamn!


Glad i hågen efter att hittat nått!Letar flitigt i rutan...Nu e ja TRÖTT men ja hittade väl allt matte??Japp..min sessa! Du hittade allt! :)


Belönings-bävern är ALLTID lika god att tugga på efter ett uppletande-passLite balansövningar på nedfallet träd
Jag må vara liten ..men ja kan posa och hålla balansen på samma gång!
Båda har bra fart in på inkallningen..men Z fick starta 20 m bakom ;)Att ligga helt stilla och bara titta medan matte "pysslar o aktiverar" Chappe är SVÅRT..men det går!Bus med Chaplins favvo-nalle. Den har han med sig överallt. Z utnyttjar läget och så fort hon får chansen snor hon den för att "få igång" Chappe.Lite aktivering i form av godis i toarulle. Lilla försiktiga Chappe tyckte allt det var lite krångligt att få tag på det goda där inne.Ja..just det ja. Lördagen bjöd på kräftskiva för hela slanten! P.s Kan inte rekommendera att tina kräftpaketet på ostadigt underlag i kylen. Vårt kräftspad rann ut i kylskåpet + att vi fick 20 st kräftor som smakade NADA!!


Hundarna var iaf inte sena att "paxa" platser.


Mums..efterrätt!1 kommentar:

  1. Oj så sugen jag bev på kräftor!
    Kul att träningen i skogen går bra. Att hon är "svängig" och låg för övrigt har säkert med hormoner att göra. Det kan ta ett tag men det blir säkert stabilt igen.
    Kram
    ps, en sån där liten söt ska jag också ha nån gång....

    SvaraRadera