tisdag 16 augusti 2011

Solsken på besök och lite av varje...

I helgen har det varit lugnt på träningsfronten. Vi har vart hundvakt åt Kingston som var hos oss lördag till söndag då hans matte och husse var på bröllop i Hofors ( dom bor annars i Stockholm).
Kingston är ifrån Solskennets kennel och hans husse är min brors fästmös bror. Zelda och Kingston har inte setts sen dom var små men redan då var det storleksskillad på dom.
Zelda med sina ca 49cm i mankhöjd vs. Kingstons ca 60cm. Kingston var väldigt lugn, snäll och lydig. Trotts sin storlek var han väldigt försiktig när dom lekte och la sig ofta ner på rygg så Zelda "fick" brotta ner honom. Annars vart det ju inte så mycke brottning och gruffning eftersom Zelda tror att hon är en vinthund och "springer sönder" sina lekkompisar. Hon sticker iväg som ett skott och springer runt runt. Stackars kingston försökte gläfsande komma ikapp och tyckte nog hon kunde slå av lite på farten.

Det är ju ganska kul...för att om sanningen ska fram så är Kingston mer lik den aussien ja "drömmde" om när jag var yngre. Jag var ju hundvakt åt en Missnutts-hane på högstadiet och han var stor, svart och vit med tan och väldigt lugn och snäll. En sån DÄR skulle ju jag ha en dag tänkte jag. Istället vart det en liten blå tik som är kvick som en vessla och har energi som en Duracellkanin;) Men det var nog" menat to happen" och det är ja SÅÅÅ glad över :D

Gick toppenbra iaf och dom vart bästa vänner! ( Även om kanske Kingston tyckte att efter långpromenaderna kunde man väl gå och lägga sig vila lite...medan fröken Z hade andra planer...) Annars har ju Zelda lugnat sig mycket när hundar kommer på besök...nu kan hon FAKTISKT gå och lägga sig och lämmna den andra hunden ifred utan att vara istängd i köket.

Innan och efter helgen vart de ändå lite svängar till klubben. Tränar 2:ans mom. nu och tycker det går jättebra! Men orutinerad som jag är är jag väldigt ivrig att träna hela mom. ist för att bryta ner dom i pyttebitar. Kommer väl fram senare ALLT man gjort fel...:S. Ex. Hon lägger sig jättefort när hon hoppat över hindret istället för att sätta sig..och springer in med apporten rakt i mitt ben varje gång *AJ! Ja..lite sånna små slavgrejor..som iof inte borde ta allt för lång tid att träna bort :) Tror Z tycker det är kul också med lite nytt och man märker att hjärnan får jobba ordentligt på´na. Får köra kortare pass...
Står över träningen idag och vilar. Hon har vart ute och spungit med sin "Saluki- familj" idag så nu ligger hon och sover i hallen:)


Säg chesse!
Kingston ger Zelda leksaken. E man stor måste man vara snäll..


Dax att vila efter promenaden..*skönt


Men va nu då!?? Vila? Ja vill leka mera!!

Att mysa med matte el. husse går bra i ca 30 sek...men att sova brevid Kingston..det var grejer det! <3


Inte en sovställning jag skulle prova men...e man trött så e man.


Sträck ut din taaaass...
Bästa platsen är paxad! Kan ju vara någon som tappar nått...
6 kommentarer:

 1. Fina bilder! Frida verkar vara en härlig hund. Jag älskar kvicka hundar med mycket spring i benen :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tror Zelda och min hoffetik skulle leka bra ihop då Disa mest vill springa hon med ;)

  SvaraRadera
 3. Tack så jättemycket för hjälpen! Han var trött i tre dagar efter :)
  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. När ska ni göra MH? Kram

  SvaraRadera