söndag 1 augusti 2010

Mindre sovande= mer tid för bus

En galen blick lär man sig känna igen ganska snabbt och Zeldas "i´m crazy-look" visar sig mer och mer. Man MÅSTE ha en leksak nära till hands när det händer. Hon ser så full i fan ut som det bara går och liksom lyfter pyttelite på överläppen och biter efter en. När man säger NEJ med bestämd röst slutar hon faktiskt och ( i bästa fall) börjar hon ist springa runt runt som en dåre med öronen bakåtstrukna. I vissa fall blir hon bara mer bit-benägen när man sagt till henne. Det krävs ju en hel del tålamod..men vi är ju konsekventa och tillåter aldrig bitande så till slut lägger hon ju av. Av avleda med leksak brukar jag göra men det funkar väl si sådär :S. Hon busade faktisk med barnen på gården igår och hon var jätteduktig med dom små..men sen blev hon övertrött och började bitas och då fick vi avbryta leken. Hon blev lite rädd för en barn som skrek häromdagen men det hade hon ju glömt igår. Det var skönt!Hon sover ju inte alls lika mycket som första veckorna men på nätterna går det bättre och bättre. Idag fick vi sovmorgon till kl.9, med två kisspauser mitt i natten :). Vi har haft mysiga morgonpromenader i skogen och hon är jätteduktig på inkallning när hon springer lös. Det jag vill träna in nu är stanna så man kan hinna fram och koppla om det skulle behövas. Men den här pyppyn gör ju ALLT för lite godis så...det ska nog gå bra. Hon är näst intill matfixerad faktiskt. Hon får självklart inte maten förrän hon lugnat ner sig. Då hon sitter ner snällt och väntar till jag säger varsågod :)
Nästa vecka åker vi till Båstad till familjens sommarhus och då kommer hon med all säkerhet få träffa lite hästar. Vi har nämligen hästhagar precis intill tomten. Det kryllar även av vildkaniner och mullvadar där nere så hon kommer att känna mycket "skumma" lukter. Nu sover vilddjuret så jag tänkte passa på att tvätta håret....

Vi trodde inte barngrind skulle behövas men nu verkar första trappsteget blivit en skön viloplats så...

Hallå Husse! Har du inte sparat en enda bärs åt mig!!

3 kommentarer:

 1. Ni verkar ha fullt upp ;o)

  SvaraRadera
 2. Jag är ganska tacksam att Java har en storebror att bråka med :P, så vi får lite lugn och ro.

  SvaraRadera
 3. Jag var tvungen att höra med Nina om Java är stor eller om Zelda är liten för 2 kg är ganska mycket, sen tycker jag Zelda ser så ut att vara mycket mindre på bilderna.

  Java har börjat förstå vad man inte får tugga på men det är vissa saker som hon fortfarande kan får för sig att testa på, men hon lyssnar när jag säger till (för det mesta) henne och ger jag alltid henne ett ben eller leksak som hon kan få ha. Vilket fungerar helt okej.

  När det kommer till backa så går jag bara emot henne och då flyttar hon på sig och så ser jag till att klicka när hon backar.

  Det låter som ni har gjort lika mycket som vi :). Jag har lagt mest krut på miljöträning, socialisering och passivitet.

  Ha det gött!

  SvaraRadera