tisdag 25 januari 2011

Mer vallning och farbror blå

Har verkligen fått blodad tand när det gäller det här med vallning! Inte för att man kanske kan kalla det vi gör för vallning men vi försöker få till grunderna i alla fall:P Vet egentligen inte varför jag inte intresserat mig mer för vallning innan..för det är ju jätteroligt. Ser ännu roligare ut när man kan det bättre ;)när ex.Diana vallar med BC:n Rico. Kanske var det där med osäkerheten på tillgången på får som gjort att jag inte kikat närmare på det.
Vi var iväg i helgen igen och vallade hos Diana och den här gången hade lill-bönan allt kaxat till sig REJÄLT! Det var "fullt ös, medvetslös" som gällde. Hon gav både mig och Diana fingret ett antal gånger innan vi började få fason på´na. Man la henne på kommando, hon låg ca 2.0 sek sen hade hon fått nog, man gick o la henne,hon gjorde motstånd ( likt en bortskämd snorunge), hon reste sig igen, man la henne..osv. Tur att jag hade långlina med denna gång!!
Vi skulle försöka hitta "balansen" igen med Zelda på ena sidan av flocken och jag på den andra. Det svåra den här gången var att få stopp på Zelda för hon ville röjda full fart in bland fåren! Diana fick gå bakom och hålla linan ifall det skulle bli kaos. Tanken var ju att jag skulle gå "först"sen flocken och sist Zelda som ska röra fåren framåt. Om hon kommer för nära och vill rusa rakt in i dom ska jag gå rakt igenom flocken och stoppa hunden och även kanske få den att byta sida. Eftersom jag nu är på "hennes sida" ska hon ta den andra sidan så vi återfår balansen. Låter väl int så svårt ;) MEN DET VAR DET!!!! F*N..svetten rann ju på mig när vi vallat klart. Hon har blivit så snabb nu och det var nästan omöjligt att hinna stoppa henne. Men nu var vi ju två..så det gick bra iaf. Några fina flyttningar vart det allt ändå. Även fast det här passet mest var "pain in the a** och jobbigt så vill man fortsätta och göra det regelbundet så man får till det! Skam den som ger sig!

Idag har vi varit hos farbror blå. Zelda gjorde konstiga kräk-harklingar hela morgonen. Som att hon precis ska kräkas..fast det kom inget kräk. Sen framåt lunchtid så kräktes hon genomskinligt slem. Skumt tänkte ja..så här har hon inte gjort förrut. Jag ringde veterinären och dom tyckte jag skulle komma in. Fick en återbudstid så det var bara till att sätta sig i bilen och åka. Hon hade ätit sin frukost, hade ingen feber och var i övrigt pigg. Farbror vet. ville kika ner i halsen så han gav henne lite lugnande. Han såg inget konstigt där nere och magen kändes bra sa han. Jag fick åka hem med magmedicin och en vovve som var ganska så groggy. Kan vara något i magen som irriterar så veten sa att jag skulle ge överkokt ris och köttfärs som är fettsnålt ,"snällt" för magen och som går igenom systemet snabbt. Vi får avvakta och se om det blir bättre. Nu på kvällen har hon börjat igen lite smått med sina harklingar..blir först som fnysningar och sen kommer kräk-kvälnignen.
Nog pratat om sjukdomar och elände!
Vi får hoppas snuttan mår bättre tills på torsdag för då har vi hyrt en träningslokal där vi ska träna. Vi ska träna ihop med Pia och hennes Ehra ( hollänsk herdehund) som vi gick Hildingkursen tillsammans med.
På lördag ska vi nog försöka pallra oss iväg till klubben också, var ett tag sen nu. Och så skulle vi behöva gå på stan och titta på människor, och åka lite buss...och..just det ja..den där mindre roliga utställningsträningen måste vi ju komma igång med också....

4 kommentarer:

 1. Åh va skoj med vallning!!

  Meja är också ganska taggad och springer gärna lite för fort och nära när vi vallar. Eller ja,,, vi har ju bara provat två gånger än :)

  Tråkigt om Zelda är sjuk. Men låter kräkharklingarna inte som att det sitter något i halsen? Så lät Meja när hon hade kennelkosta och då kräktes hon slem tillslut....

  SvaraRadera
 2. Fy vad tråkigt att hon är sjuk. Java har förmodligen fått kennelhosta igen :'(.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att ni mår bra och att det är datorn som har pajat. Funderar lite på var ni har tagit vägen....

  SvaraRadera