fredag 8 juli 2011

Där satt den!

Idag var jag och Zelda iväg till Gävle brukshundklubb och tävlade i lydnadsklass 1. Det är andra gången vi går upp och tävlar och den här gången klarade vi ett 1:a pris. Är jättenöjd och Zelda skötte sig exemplariskt! :) Att hon kunde monenten visste ja ju men ska man ut och tävla med små omogna hundspolingar som lill-Z:a kan man ju räkna med att VAD som helst kan hända! I Gävle är det 3dagarstävlingar så vi är faktiskt anmälda till söndagen också. Har ju vart lite osäker på hur jag vill göra med det här med LP:na. Ska ja ta dom eller ska ja inte??? Nu testar vi och köra på söndag också och ser hur det går där...men klarar vi det inte då så vette sjutton om man orkar vara kvar i 1:an...det är ju platsliggningen i 1:an man bävar lite för. Vet många förare som är uppe i de högre klasserna som faktiskt inte tar LP pga att de flesta hundar är SÅ gröna i 1:an. Som sagt: VAD som helst kan hända! Men idag måste jag säga att ALLA 12 hundar i LK1 var superduktiga! Det var jättetätt poängmässigt mellan ekipagen som fick 1:a pris. Våra 170,5 poäng som jag ändå tyckte var helt OK, räckte "bara" till en 5:e plats (minst 160 poäng krävs för att få 1:a pris).

Jag är som sagt hur stolt som helst över min lilla sessa och hon gjorde allt rätt idag! Jättebra domare & tävlingsledare var det också! Man satt ju och tittade på ekipagen innan och då tyckte jag domaren hade varit ganska så snål med betygen så man var ju lite nervig att det inte skulle räcka hela vägen. Därför var det ju faktiskt jätteskoj att få en 9:a på helhetsintryck eftersom det är högst individuellt vad domarna sätter för betyg där. Vet ex. domare som drar ner mycket på om man "stojar" och klappar om hunden häftigt så att den hoppar etc.

Ska försöka ladda upp en film på vårt genomförande men det går ju såååå segt!! Det kommer senare isf..om jag nu lyckas :s
Tills vidare för ni poängen: ( kommentarerna är ifrån domaren)

1. Platsliggning: 10
2. Tandvisning: 10
3. Linförighet: 8,5 ( tappar vid start)
4. Läggande: 7 (långsamt ner, DK=lutar över hunden)
5. Inkallning: 8,5 ( slår i förarren vid avslut)
6. Ställande: 7 ( gör steg vid ställande)
7. Apport: 10
8. Hopp över hunder: 8,5 ( sned sitt, slår emot föraren)
9. Helhetsintryck: 9

Total poäng: 170,5


Tävling på söndag igen och nu känns det bra att ja inte anmälde till lördagen också.
Lill-strumpan kan ju få vila en dag emellan när hon vart så duktig :)
Och framförallt så kan ju matte få vila tävlingsnerverna lite också ;)


2 kommentarer:

  1. Grattis till förstapriset!Hoppas det går lika bra idag då! :)

    Och ja, grattis till friröntgade höfter! SÅ skönt!
    Förövrigt brukar Meja ligga preicis som Zelda gör på bilden :)

    SvaraRadera
  2. Grattis!
    Och så håller vi tummarna på söndag också ;)

    SvaraRadera