söndag 10 juli 2011

Nöjda och trötta efter tävlingshelgen

Idag var det dags igen! Zelda och jag skulle tävla i Lk 1 på Gävle brukshundklubb. Det var 11 ekipage anmälda till 1:an och några var nya ansikten och några var samma som i fredags. Kan tänka mig att många tävlade alla tre dagar men även om jag på ett sätt tänker att det skulle vart kul att tävlat alla tre dagar så tror jag det var bra för oss att vila en dag emellan.
Dagen bjöd på strålande väder ( =kokhet appelplan) och jag var faktiskt lite orolig för hur det skulle påverka Z. Hon blir ju flåsig rätt fort när man står i gassande sol och så ska hon jobba dessutom. Nog pratat om vädret! :)

Vi körde igenom programmet med skapliga poäng. Huvudsaken är ju att man kommer över 160 p ;) Hon kändes lite "slö" idag med det har säkert med vädret att göra. Lite flamsig också mellan momenten men annars så gjorde hon de hon skulle. Jag och flera med mig tror att det finns mycket "go" i Zelda och även som nu när hon säkert var trött och det var jättevarmt så kämpade hon och jobbade på till slutet! Min duktiga lilla Zelda!
På platsliggningen var hon lite ofukuserad och okoncentrerad i början vid uppställning. Känslan var ju inte optimal när jag lämnat henne :/ När vi gått ifrån hundarna och alla stod på uppställningslinjen reser sig en Amstaff ifrån sin plast och dundrar iväg till sin förare. *puh...tur att han bara gick dit! Ingen verkade blivit störd av det men tyvärr börjar Z pipa och gnälla lite,,Det blir några pip och gnäll och sedan blir det tyst. Hon ligger HELA tiden ut! Dumma hund...varför måste du göra matte så nervös i onödan för!!! Utan gnället hade vi fått en 10:a men men..skönt att hon låg still iaf...fast hon verkade lite ofokuerad.
Eftersom vi var så många i 1:an så delade dom upp oss på två platsliggningar. Vi hade tur som låg i första gruppen. I andra gruppen reser sig först en hund och går fredligt men lite osäkert fram till en liten puff och viftar på svansen...den lille viftar osäkert på svansen och sedan bryter domaren. Dom får lägga om. Sedan när det bara är 4sek kvar reser sig en rottishane och går med stela ben och höjd svans över till en SNÄLL berner sennenhane. Han bara ligger kvar och tittar på rottisen som nästan hinner gå som ett varv runt hunden som ligger. Men då kliver domaren in och bryter...hon kliver faktiskt emellan rottisen och den andra hunden. Motar bort rottisen och säger med skarp röst att den ska sitta!! Mycket bra gjort av domaren tycker jag...fy..kunde ju blivit hundslagsmål! Hoppas man tar sitt LP1 snart så man slipper de här "västa" platsliggningarna iaf :S
Poängmässigt så var det inte mycket som var annorlunda ifrån i fredags. Idag fick vi 171,5. Men idag räckte det för att komma 1:a bland alla 11 tävlande i Lk1!! Det är ju alltid skoj att få stå på pallen :) Vi vann en vattenkokare, hundgodis & hundben.

Sen får ja ju inte glömma och gratulera min alltid lika glada och ambitiösa träningskompis Diana Åhlén som vart uppflyttat till Lydnadsklass Elit med sin BC Rico idag!
Superbra jobbat i den här värmen! Rico som bara tävlat i 3:an EN gång tidigare kämpade verkligen på i värmen och gjorde alla moment jättefint!!

Här kommer våra poäng ifrån dagens tävling:

1. Platsligning: 9 ( gnäller)
2. Tandvisning: 10
3. Linförighet: 8 ( ojämn pos, sent sitt)
4. Läggande: 8 ( Ngt sent, DK på upp)
5. Inkallning: 9 (stöter i föraren)
6. Ställande: 8,5 ( tar steg)
7. Apportering: 10
8. Hopp över hinder: 8,5 ( slår i föraren)
9. Helhetsintryck: 7 ( strul mellan momenten)

Totalpoäng: 171,5 poäng

2 kommentarer:

  1. Vilken jädrans snygg pall!!! Som sagt, kom ihåg vem som hjälpte dig hitta den lilla guldklimpen ;)

    SvaraRadera
  2. Jättebra Jobbat! Ni kan gå långt. Jämna och fina poäng :)
    Och Diana - det låter som om jag är dej ett tack skyldig också ;)

    SvaraRadera