onsdag 14 mars 2012

Fikapause

Idag blev de lunchpromis i "stora" staden Gävle. Två stadsfina pinglor (syftar inte på oss mattar utan på Zelda och Hedda ;) gav sig iväg längst gågatan i vårsolen.
Trotts att det blir allt för lite miljöträning i form av stadspromenader så sköter sig Zelda mycket bra! Jag ser ju på henne att allt liv, alla människor, bussar, skrikande ungar, cyklar som flyger fram etc. stör henne lite och det är MYCKET att hålla koll på. Men hon tar det ända lugnt..går fin och nära i kopplet och verkar på nått vis ändå lita på att jag har läget under kontroll liksom :)Kunde lämna henne vid bänkarna vid torget och gå iväg för att fota lite,,,Pipen kommer endast när jag går lite för nära bästisen Hedda men hon ligger iaf kvarpå sin plats. Promenaden avslutades på hundfiket. Hon låg fint trotts några pip, men matte kunde iaf fika i lugn och ro. Tyvärr så kopplar hon väl inte av som jag skulle vilja men jag gissar att Zelda behöver ganska lång tid för att kunna göra det om hon är på ett nytt ställe, Hon ligger liksom och tittar runt lite, kommer det ett ljud från kassadisken måste hon titta dit liksom Men hon ligger ju inte och flåsar av stress eller så...kanske kräver för mycket :P Hedda la sig snabbt till rätta och somnade näst intill. En helt annan typ av energi hos henne inomhus...annan typ av lynne och HELT annan typ av hund så...
Det jag ändå märker med Zelda är att hon mognat väldigt mycket på senaste tiden. Hon är liksom lättare att hantera. Och då menar jag i dom situationer som jag annars kämpande lite med,,,typ innan vi går ut och tränar på planen, stannar på promenader och "väntar", när jag korrigerar och visar att hon inte får hälsa osv. Hon finner sig snabbare i situationen utan att försöka skrika och bråka sig igenom sin motståndare. Mindre bortskämd snorungefasoner med andra ord!! Även "svärmor" som hade hand om Zelda som valp säger att man inte märker av henne när hon är där...Skönt!


Zelda på Hundplejset


Haloooo!!
Vår i Gävle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar