tisdag 27 juli 2010

Möte med Grinchen & Co

Idag har Zelda för första gången träffat får. Det var fåret Grinchen och hennes flock (tror det eller ej men en av tackorna var faktiskt lik Grinchen).Eftersom ingenting verkar skrämma den här lilla damen så var förstås lite får inget undantag. Hon visade faktiskt ganska bra intresse och vissa gånger flyttade hon dom jättefint. Just som Diana sagt så var fåren rädda för Zelda och flyttade sig när hon kom. Hon orkade dock inte så länge för hon hade ju träffat lite boys innan(kexx, Rico och Vip) så det hade ju blivit lite nya intryck och stoj som tog lite på krafterna. Sedan fick hon ju vittring på nått som var MINST lika intressant som fåren - Fårskit! Mumms,..va gott! Det var knappt att det gick att få bort henne.
Om någon månad kanske man testar igen och ser om det finns mer intresse. Att valla verkar iaf vara riktigt bra träning för hundarna, både fysiskt och mentalt. Jag såg på när Diana, Jessica och Sussie vallade med sina BC:s och man ser ju verkligen att hundarna älskar det! Man blir ju sjukt imponerad av både hundar och förare. Även om aussien inte är fullt lika "vall-tokig" så tror jag nog att Zelda kommer att gilla det. Hennes pappa har ju trots allt mycket vallningsmeriter så jag ser verkligen fram emot att få testa mer sen när hon blir lite äldre. Just nu sover hon som en stock efter dagens alla upptåg. Jessica var snäll och tog lite bilder på Zelda när hon vallade ( eller det kanske mest var jag som vallade :P)


2 kommentarer:

  1. Så fin hon är. Hon kommer säker att uppskatta fåren mer nästa gång.

    //Annelie, Zeldas moster Tilda och kusinerna Lyssa och Amaya

    SvaraRadera
  2. Gullig hon var lillfian! Så duktig med grabbarna, folk och får. Kul att se henne med fåren, tänk när hennes ben blir längre...vilken fart det kommer bli ;)

    SvaraRadera