tisdag 20 juli 2010

Snart mer vild än tam

Vildjuret i lilla Zelda är inte speciellt långt borta iaf, det märker man tydligt. Hon har bara bott hos oss i 3 dagar och trots att hon sover väldigt mycket och faktiskt känns väldigt hanterbar och duktig finns det tydliga tecken på att lek och hitta på sattyg under dygnets alla vakna timmar, ligger den här lilla prinsessan varmt om hjärtat. Just nu när hon är så liten så orkar hon liksom inte hålla igång så länge och just när hon är som mest uppspelt och på bushumör börjar det bli läge för sovdags igen och då går hon iväg, breder ut som en fäll på marken och slocknar som en glödlampa ( bildbevis finns).
Hade lite grillmiddag med Jockes syster och hennes familj och Zelda är ju supertrygg och social med nya människor, vuxna som barn! Man kan ju inte annat än att vara stolt över henne ;)
Hon träffade damsugaren för första gången igår och då satt hon bara en bit bort och iakttog mitt damsugande för att sedan komma fram för att undersöka mackapären vidare.Vi har fått en liten agilitytunnel av "svärmor" och det var ju en baggis för Zelda att springa igenom! Längtar verkligen tills man får börja träna!
Zelda kommer med all säkerhet bli en riktig tuffing med skinn på nosen som visserligen kommner att kräva sitt arbete med TYDLIGA regler och en fast hand. Men min hundfilosofi bottnar ju i att hund/människa relationen är sundast och bäst med konsekvens, förtroende för varandra och samarbete, så jag ser verkligen fram emot en supermysig och lärorik valptid som vi kommer att tillbringa tillsammans.


Ena ögat blir nog blått och det andra lite halft grå-blått

She got some real guard dogs watching her back!

Posera är Zeldas andra namn

5 kommentarer:

 1. Riktigt gullig liten tjej. Kul att hon är tuff och framåt. När ni känner er mogna är det bara att komma ut och träffa fåren.

  SvaraRadera
 2. Liten (&söt) men tuff! Passar bra på henne tycker jag. Såååå himla go

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig liten tjej ni har :). Ska bli så kul att få träffa henne någongång framöver.

  SvaraRadera
 4. Precis som Kivi då; fullt ös och sen slocknar var som helst :-)
  Kivi är inte riktigt så mkt för att posera framför kameran, hon vill hellre leka med den, haha.
  Kul att läsa att det gått så bra för er iaf de här första dagarna!

  SvaraRadera