torsdag 17 mars 2011

Hundplejset, Dåggis och "Cesar-walk"

Ehh..öh...visst var det väl jag som just fått en ny kamera och tjatat i flera blogg-inlägg om hur mycket jag velat ha en ny och hur mycket kort det kommer att bli? Tror ni att jag har prövat den ännu? NEJ!!!!!! Jag har inte ens tryckt på ON-knappen. Fråga inte vad det är för fel på mig för jag vet inte. Men jag har alltid varit lite "blyg" och vill gärna vänta till "rätt tillfälle" innan jag inviger något nytt..vill liksom att allt ska bli rätt. Kan jämföras med när jag var liten och fick en fint inslaget pressent med fint papper, då kunde jag sitta ett tag och bara klappa på paketet och säga " åh..vilket fint paket,,oh vilket fint papper". Skumt?! Nja..lite kanske :P
Har ännu inte fått fram en instruktionsbok på ett språk jag förstår (svenska/engelska) :S Fick inte med någon till kameran. Idag får ni iaf hålla till goda med ful-bilder.

Idag har jag och Kristin ( min kompis) fikat på Hundplejset som är ett ganska nyöppnat hundfik i Gävle. Har länge velat besöka det och jag tycker verkligen att det är jättekul att det öppnat ett hundfik i stan! Det var ganska litet men jättemysigt! Det fanns fika till både oss och Zelda :) Hon fick en smarrigt ben att tugga på. Nog för att det är trevligt att fika men jag gick dit mycket för att träna Zelda också..hon blir ju uttråkat ganska lätt fortfarande men till sist la hon sig ner och vilade.

Igår var jag och snuttan och hälsade på på ett litet hunddagis som heter Dåggis. Jag har varit i kontakt med tjejen som äger det och dom har en deltidsplats ledig från
1:a april. Det är svårt att få plats på hunddagis i Gävle och kölistorna är långa så jag har haft tur:) Det är ett småhundsdagis så hunden får inte väga mer än 20 kg. Skönt att man har en liten tjej på 16.5 kg! Dagiset var jättetrevligt och bara trevliga sociala och gosiga hundar. Direkt när jag satte mig soffan fick jag två i knät DIREKT! En Mops som snarkade konstant och en Sheltie som hade puss-mani. Dagiset hade stora burar till hundarna men dom sitter inte i dom hela dagarna. Förutom burarna så var det som ett vanligt hus med soffor, tv, dator, kök etc. Hundarna får röra sig fritt i rummet under dagarna. Alla hundar gick bra tillsammans och alla var otroligt lugna.
När vi kom in på dagiset satt först alla hundar i burar. Jag tog av Zelda koppel och halsband och släppte in henne i rummet..så hon kunde se alla burar med vovvar. En hund satte igång att skälla..men tystade sig ganska snabbt. Zelda gick först lite försiktigt in i rummet. Nyfiken men med öronen bakåt och viftande svans. Undergiven ...helt klart! Går försiktigt fram till burarna och nosar på hundarna som nyfiket nosar tillbaka. Någon litet gnäll kommer ifrån någon hund. När Zelda nosat klart vid burarna nosar hon vidare i rummet. Går lungt och utforskar och viftar på svansen. Jättebra attityd tycker Josephine som äger dagiset och släpper ut en Flat ur en av burarna. Han hade visst varit på dagiset innan dom började med småhundsdagis så han har fått vara kvar. Otroligt lugn och fin. Zelda och han nosar på varanda och Zelda sätter sig snällt ner och lyfter på tassen och blottar magen lite. Hon är sååå duktig och försiktig med nya hundar. Josephine släpper ut en hund i taget och Zelda hälsar fint på alla. Vissa är ju gamla och inte pigga på att leka men Zelda respekterar detta och lämnar dom hundarna i fred. Det fanns en liten Wippet där som var jämnårig med Zelda och dom fann varandra direkt. Tror Zelda kommer få det jättebra på dagiset och det var skönt att det var så mycket små lugna hundar där. Det kommer nog att smitta av sig på Zelda så hon inte stressar upp sig. Zelda kommer att vara på dagiset 1-2 dagar i veckan max.
Det känns jättebra att lämna henne där då hundarna var trevliga och gillade Zelda och Josephine verkar vara en toppenbar tjej och väldigt hundkunnig!

Ska avsluta med att skryta om vår stadspromenad idag till och från hundfiket. Zelda gick vid min sida i löst koppel HELA tiden!! Det var en fröjd att gå på stan med henne. En rikitg Cesar-walk var det:) Hon trivdes att gå där intill mig verkade det som för hon såg avslappnad och harmoniskt ut. Lill-snutt börjar visst bli stooor! Men nu är hon trött kan jag medela. Sover som en stock!


Zelda vill börja med att visa upp sitt snygga ansikte i profil


Bilder från det mysiga hundfiket. Här finns både hundgotti och hundprylar!
Kan du se fikets egen linslus?


Så här trött blir man efter promenad i stadsmiljö och fika

1 kommentar: