lördag 23 oktober 2010

Aussien med stort A har blitt 5 månader

Zelda har gått och blivit stor tjej för hon fyllde 5 månader igår! Jag tycker man börjar se mer och mer Aussie i henne och inte bara en super-duper-crazy valp. Hon sover ju inte så värst mycket längre och vill gärna bestämma NÄR det ska hända saker. Oftast händer när vi inte alls tycker att det ska hända något alls. Nu försöker hon "gasa igång" oss genom att skälla och hitta på sattyg och bit oss för att få vår uppmärksamhet. Jag ska verkligen försöka bli bättre på att belöna lugnt och stillsamt beteende så att hon snart hajjar att de inte tjänar något till att vara en skällig odåga :P Hon är trotts detta dryga skällande en helt underbar hund, glad och social mot allt och alla, visar inga tecken på rädslor, osäkerhet eller aggression. Hennes "gas" och sprallighet är ju jätte viktig i träningen och det gäller ju bara att kunna tygla den så att den används på "rätt" STÄLLEN :)

Vi har börjar på en valpkurs som är specialiserad på träning som ska gynna framtida tävlingshundar. Kursen heter "Grunda för framång" och första tillfället var idag. Ett härligt gäng med valpar bla. Schäfer, Mudi, Dvärgschnauzer och hör och häpna så är det en liten Chihuahua-kille med i klassen!:) Inget illa menat till er Chihuahuaägare men dom dyker väl inte upp så ofta på lydnadsplaner och i brukset(?).
Kul kommer det att bli iaf och vi kommer träna på mycket "av och på" beteende vilket jag tycker är superbra! Det var mycket mini-pauser under kursen vilket var otroligt lärorikt för Zelda. Vi hade korta träningspass för sedan sätta oss ner och prata lite teori/träningsformer. Zelda tyckte inte vi hade lekt/tränat färdigt utan pep (ganska länge) när vi satt oss på mattan för att vila. I slutet av kursen vart det bättre och då kunde hon till och med lägga sig ned och sluta ögonen för att vila:)
För övrigt är det Anna Hilding som håller kursen och hon är kändis här på orten bland hundnördarna ;) Superduktig ska hon vara och efter att träffat henne en gång verkar det lovande!
Nää,,,nu ska jag gå och laga lasange så den är klar när Jocke kommer hem ifrån sin innebandymatch. Jag är inte bara Aussieägare, jag är hemmafru också ;) *NOT*

3 kommentarer:

  1. Kul att det gick bra på kursen! Vi ska också gå på måndagar, Kexxet och jag. Tycker det ska bli superkul.

    SvaraRadera
  2. Grattis till lillan!
    Kingston börjar närma sig 6 månader, fast han ser ju redan fullvuxen ut =)
    Kram på er!

    SvaraRadera