söndag 10 oktober 2010

BIR Valp och BIS 10 Valp

Idag har hela familjen ("svärmor,svärfar,svägerskan" var också med :) varit på utställning på Gävle BK. Det vart VERKLIGEN en heldag. Det var bara en domare som skulle döma alla hundar och Zelda var nr 76 av 87 anmälda hundar. Vi var där till kl. 10 när det startade men det var ju svinkallt så det blev att åka iväg lite, käka m.m. innan det vart vår tur. Det var som sagt jättemycket hundar och jättebra träning för Zelda som skötte sig fint :)Och med tanke på att vi nästan spenderade 7 timmar på klubben så blev det mycket nya intryck, hundar, lukter, passivitetsträning + en främling som plötsligt skulle klämma och känna på en.
Men så var det äntligen vår tur..ensam in i ringen var vi också. Jag var faktiskt lite nervös...första utställningen så vad som helst kan ju hända tänkte ja :) Det första domaren utbrister är ett : Åh...men vilken liten sötnos..och så börjar hon gulla lite Z. Sedan skulle vi ju springa lite i ringen och det gick faktiskt bra. Lite ovan med utställningskopplet var hon..men det tar jag helt på mig. Har inte övat speciellt mycket med det kopplet på. Men det blir till att träna mer på...och att stå uppställd medan någon klämmer och känner på henne. För det här är ju inte sista utställningen vi ska på!! Den här bedömningen fick hon:

Urgullig tikvalp av utmärkt typ, vackert huvud med härligt uttryck, utmärkt hals och överlinje, välkroppad, Gott vinklad, härlig benstomme Bra tassar, päls, svans. Visar sig väl med goda rörelser.


Inte så pjåkigt för att vara första utställningen för lill-stumpan ;) You Go Girl!!

Så skulle vi ju in i finalen också bland alla BIR-valparna. Det var ca 20 valpar i finalringen så man förstår ju att Z blev lite uppspeedad då.."Va..ska ja leka med alla dom här hundarna på EN GÅNG!! Yiipi! Domaren plockade sedan ut 10 hundar som fick fortsätta och där var Zelda en av dom :) När vi skulle springa en sista gång var Zelda så trött och ofokuserad så det blev inte så bra sprunget i ringen och så ville hon inte stå heller..men ja förstår henne. Hon måste vart helt slut stackarn. Vi slutade på en 10:e plast iaf men jag är supernöjd men det! Det var en Rhodesian ridgeback som vart BIS Valp. Nu sover Zelda iaf under soffbordet och drömmer säkert om dagens framgångar ;)

P.s Stort tack till Jockes syster Linda och till svärmor som tog massa fina bilder på oss under utställningen. Här är några av dom:


Zelda poserar med sin rosett

Jag och Z springer ( flummar oss) i ringen


The Happy Family :)

Fina höstbilder kommer det mer av!

Kunde inte låta bli att träna lite fritt följd när planen ändå var så nära;)

5 kommentarer:

 1. Vilken jättefin kritik. Härligt!!
  Och jag förstår att hon var trött ;o)

  SvaraRadera
 2. Himla fin är hon, din lilla Zelda! Grattis till dagens framgångar /helene med Fätorpets "Meja" & "Siri"

  SvaraRadera
 3. Vad roligt, Grattis!!!!!
  Kramar från Kingston, Helene och Gustaf

  SvaraRadera
 4. Grattis !!!!!!! jätte bra kritik. Hon är jätte fin =)
  h. Marjo Hannula och syrran Zelda

  SvaraRadera